Andrzej Jaśkiewicz
dr inż.
Country
Poland
City/town
Łódź
Affiliation at
K52, Department of Sugar Industry and Food Safety Management – Faculty of Biotechnology and Food Sciences
About me
ORCID ID 0000-0002-0193-7861
OBSZARY BADAWCZE
- Wykorzystanie produktów odpadowych z przemysłu rolno-spożywczego do produkcji opakowań biodegradowalnych i kompostowalnych
- Bioaktywne składniki żywności pochodzenia roślinnego i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
- Badanie wartości technologicznej burak cukrowego kierowanego do produkcji cukru białego
- Optymalizacja procesów jednostkowych z zakresu produkcji cukru białego
UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH
- Stypendialny Własny Fundusz Stypendialny Politechniki Łódzkiej pt. „Ocena właściwości laktonów seskwiterpenów pochodzących z cykorii podróżnik (Cichorium intybus L.) ważnych z punktu widzenia wybranych chorób cywilizacyjnych” (kierownik)-01.2021-09.2021
- Opracowanie przez Gastro-Food pierogów dietetycznych, o cechach funkcjonalnych i wydłużonej trwałości podczas przechowywania chłodniczego i zamrażalniczego” –
- o numerze RPLD.01.02.02-10-0096/19w ramach Działania 1.2 Inwestycje przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania 1.2.2 Projekty B+R przedsiębiorstw TYP PROJEKTU 1, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 (numer konkursu: RPLD.01.02.02-IP.02-10-043/18) (wykonawca) - 10.2019 – 09.2020
- Stypendialny Fundusz Młodych Liderów Nauki pt. „Ocena właściwości przeciwdrobnoustrojowych laktonów seskwiterpenów pochodzących z cykorii sałatowej” (kierownik) - 09.2018 – 12.2018
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ
-
Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności - od lutego 2019