Grażyna Budryn

Grażyna Budryn

prof. dr hab. inż.

Użytkownik zdalny - profil pobrano z BiNoŻ
Zobacz oryginalny profil
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
I54, Instytut Technologii i Analizy Żywności – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

https://orcid.org/0000-0002-8050-3702

Obszary badawcze

  • Substancje lecznicze w żywności
  • Związek diety ze stanem zdrowia
  • Przemiany składników prozdrowotnych w przetwórstwie i przechowywaniu żywności
  • Projektowanie żywności funkcjonalnej
  • Nowoczesne opakowania do żywności
  • Nowoczesne metody przetwarzania i utrwalania żywności

Pełnione funkcje na Wydziale i w Uczelni:

  • Prodziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
  • Członek Rady Dyscypliny Naukowej Technologia Żywności i Żywienia
  • Członek Rady Kierunku Studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Menedżer Żywności i Żywienia i Technologia Kosmetyków
  • Dyrektor Instytutu Technologii i Analizy Żywności 
  • Kierownik Zespołu Przechowalnictwo i Dystrybucja Żywności

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne