Grażyna Budryn
prof. dr hab. inż.
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
I54, Instytut Technologii i Analizy Żywności – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
O mnie
https://orcid.org/0000-0002-8050-3702
Obszary badawcze
- Substancje lecznicze w żywności
- Związek diety ze stanem zdrowia
- Przemiany składników prozdrowotnych w przetwórstwie i przechowywaniu żywności
- Projektowanie żywności funkcjonalnej
- Nowoczesne opakowania do żywności
- Nowoczesne metody przetwarzania i utrwalania żywności
Pełnione funkcje na Wydziale i w Uczelni:
- Prodziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
- Członek Rady Dyscypliny Naukowej Technologia Żywności i Żywienia
- Członek Rady Kierunku Studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Menedżer Żywności i Żywienia i Technologia Kosmetyków
- Dyrektor Instytutu Technologii i Analizy Żywności
- Kierownik Zespołu Przechowalnictwo i Dystrybucja Żywności