Ilona Błaszczyk
dr inż.
O mnie
ORCID iD
https://orcid.org/0000-0002-0874-3496
OBSZARY BADAWCZE
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Zarządzanie zasobami w organizacji
Systemy kontroli jakości surowców wykorzystywanych w przetwórstwie żywności
Kontrola procesu ekstrakcji sacharozy z buraków cukrowych
Termiczna inaktywacja mikroorganizmów ciepłoopornych
UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH:
Iciek J., Ludwicki M., Błaszczyk I., Praca badawcza nr 4501177834, Wykonanie badań mających na celu kalibrowanie miernika potencjału redoks oraz ustabilizowanie prędkości przepływu soku przez ten miernik, 2017.
Iciek J., Ludwicki M., Błaszczyk I., Praca badawcza nr 501/15-30-12-152/2016, Monitorowanie aktywności mikroorganizmów w sokach cukrowniczych poprzez pomiar potencjału redoks, 2016-2017.
Projekt badawczo-rozwojowy, Characterisation and impact of polymers in sugar processing, finansowany ze środków European Society for Sugar Technology, 2015-2016 (jeden z wykonawców).
Projekt QUALI – JUICE finansowany przez UE w ramach 6 Ramowego Programu dla Badań i Rozwoju Technologii (FPG) COLL-CT-2005-012461 oraz SPUB-246, 2007 - 2008 (jeden z wykonawców).
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ
Kierownik studiów podyplomowych "Technologiczne i jakościowe aspekty w procesie produkcji cukru" (2023-2024)
Pełnomocnik ds. jakości w Specjalistycznym Laboratorium Analityki Cukrowniczej (od 2012)
Członek Zespołu ds. opiniowania wniosków o pomoc materialną (od 2012)