Elżbieta Klewicka

Elżbieta Klewicka

prof. dr hab. inż.

Użytkownik zdalny - profil pobrano z BiNoŻ
Zobacz oryginalny profil
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
I53, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

ORCID ID: 0000-0002-3958-0407

Obszary badawcze:

  • probiotyki,
  • prebiotyki,
  •  synbiotyki,
  • mikrobiota jelitowa,
  • roślinne związki biologicznie aktywne,
  • żywność fermentowana,
  • żywność funkcjonalna,
  • projektowanie żywności,
  • mikrobiologia żywności.

Funkcje pełnione w PŁ: 

  • Członek Senatu Politechniki Łódzkiej na kadencję 2016-2020
  • Członek Senackiej Komisji Rozwoju Kadry i Odznaczeń 2016-2020
  • Członek Senackiej Komisji ds. Organizacji i Statutu 2016-2020
  • Przewodnicząca Wydziałowej Komisji Stypendialnej dla Doktorantów – 2016-2019
  • Wiceprzewodnicząca Rady Naukowej Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia 2019-2020
  • Członek Rady do spraw stopni naukowych w dyscyplinach nauki chemiczne, inżynieria chemiczna, technologia żywności i żywienia 2019-2020
  • Elektor – wybory JM Rektora PŁ na kadencję (2020-2024).
  • Członek Senatu Politechniki Łódzkiej na kadencję 2020-2024
  • Członek Senackiej Komisji Rozwoju Kadry i Odznaczeń (2020-2024)
  • Członek Senackiej Komisji ds. Organizacji i Statutu (2020-2024)
  • Członek Rady do spraw stopni naukowych w dyscyplinach nauki chemiczne, inżynieria chemiczna, technologia żywności i żywienia (2020-2024)
  • Przewodnicząca Komisji Stypendialnej w Interdyscyplinarnej Szkole Doktorskiej dla dyscypliny Technologia żywności i żywienia 2020-2023
  •  Przewodnicząca Komisji Oceny Śródokresowej Doktorantów i ISD PŁ dla dyscypliny Technologia żywności i żywienia (2021)

Funkcje pełnione poza PŁ:

  • od 2007 roku członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności (PTTŻ)
  • Członek Zarządu PTTŻo. Łódź (2021-2025)
  • Z-ca Przewodniczącej Sekcji Probiotyki i Prebiotyki PTTŻ
  • Editorial Board Member of Processes od 2021 do obecnie
  • Przewodnicząca Komisji Oceny Śródokresowej Doktorantów i SD UWM w Olsztynie  w dyscyplinie Technologia żywności i żywienia (2021)

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne