Agnieszka Nowak

Agnieszka Nowak

dr hab. inż.

Użytkownik zdalny - profil pobrano z BiNoŻ
Zobacz oryginalny profil
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
I53, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

ORCID ID: orcid.org/0000-0002-8050-3702

OBSZARY BADAWCZE

  • mikrobiologia żywności
  • analiza ryzyka mikrobiologicznego w projektowaniu procesów produkcji żywności
  • nowoczesne metody pakowania i utrwalania produktów spożywczych
  • psucie żywności

UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH

  • Wzmocnienie potencjału polskich jabłek poprzez całkowite wykorzystanie owocu w produkcji innowacyjnych produktów proekologicznych – opracowanie soku fermentowanego oraz kompostowanych opakowań jednorazowych” Projekt ARiMR w ramach działania M16 „Współpraca” nr umowy 00087.DDD.6509.00234.2022.12
  • RPLD.01.02.02-10-0069/21 „Opracowanie nowej linii dań „ready to eat" o wysokiej jakości prozdrowotnej”, firma PAMAPOL, POIR, okres realizacji 2022-2023
  • POIR.01.01.01-00-0078/20 Pamapol S. A. „Opracowanie nowatorskiej gamy dań typu "zero waste" o wysokich walorach prozdrowotnych i jakościowych”, 2020-2021RPLD.01.02.02-10-0096/19 „Opracowanie przez Gastro-Food pierogów dietetycznych, o cechach funkcjonalnych i wydłużonej trwałości podczas przechowywania chłodniczego i zamrażalniczego” 2020RPLD.01.02.02-10-0018/19: "Opracowanie przez PAMAPOL S.A. nowatorskiej gamy dań typu convenience o wysokich walorach prozdrowotnych”, 2019-2020

FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ

  •          Prodziekan ds. kształcenia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności 2024 -
  •         Dyrektor Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii 2019 -
  •          Członek Rady Kierunku Studiów dla kierunków: Menedżer Żywności i Żywienia, Technologia Kosmetyków, Technologia Żywności i Żywienie Człowieka 2019-2023
  •          Przewodnicząca Rady Kierunku Studiów dla kierunków: Menedżer Żywności i Żywienia, Technologia Kosmetyków, Technologia Żywności i Żywienie Człowieka 2023-2024
  •          Członek Rady Dyscypliny „Technologia Żywności i Żywienia” w dziedzinie nauk rolniczych 2019-2024
  •          Członek Komisji Dobrych Praktyk Akademickich 2020-2024

FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE  POZA PŁ

  •          Koordynator ds. kontaktów PŁ z EFSA 2022 -
  •          Członek Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN 2020 -2024
  •          Członek Sekcji ds. Rozwoju Młodej Kadry Naukowej Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN 2020-2024
  •          Członek Sekcji Bezpieczeństwa Żywności Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN 2020 -2024

 

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne