Agnieszka Papiewska
dr inż.
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
K52, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
O mnie
ORCID ID: 0000-0001-7100-8905
OBSZARY BADAWCZE
- termiczne utrwalanie produktów spożywczych z wykorzystaniem metodyki badawczej w kapilarach jak i w instalacji typu UHT pracującej w skali półtechnicznej
- ocena mikrobiologiczna cukru i produktów cukrowniczych
UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH
- Realizacja badań w ramach projektu finansowanego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego nt „Ocena jakości i kryteria autentyczności cukru trzcinowego i buraczanego" 2019
- projekt badawczym finansowanym przez EU w ramach 6 Ramowego Programu dla Badań Rozwoju Technologii (FP6) o akronimie QUALI JUICE: „Quality assurance and development of an early warning system for microbial spoilage for the European fruit juice industry” w latach 2005-2008
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ
- pełnomocnik dziekana ds. praktyk (do 2022)
- kierownik studiów podyplomowych z zakresu cukrownictwa (2015-2022)
- członek Rady Kierunku Studiów dla kierunków Menedżer żywności i żywienia, Technologia kosmetyków i Technologia żywności i żywienie człowieka (do 2022)
- przewodnicząca Koła Zakładowego Stowarzyszenia Techników Cukrowników przy PŁ
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ
- associate referee in GS4: Molasses, International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis (ICUMSA)
- associate referee in S46: Microbilogical Methods, International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis (ICUMSA)
- sekretarz Polskiego Komitetu ICUMSA
- członek Zarządu Głównego Stowarzyszenia Techników Cukrowników
- członek komisji rewizyjnej Łódzkiej Rady FSNT NOT