Magdalena Molska
dr inż.
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
K52, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
O mnie
ORCID ID: https://orcid.org/0009-0002-7890-7561
OBSZARY BADAWCZE
Analityka cukrownicza obejmująca kontrolę jakości surowca, półproduktów i produktu końcowego
Analiza chemiczna i mikrobiologiczna buraków cukrowych podczas ich składowania
Oznaczanie zawartości metali ciężkich w cukrze białym techniką atomowej spektrometrii absorpcyjnej GF-AAS
Własności przeciwdrobnoustrojowe substancji pochodzenia naturalnego
Termiczna inaktywacja przetrwalników bakteryjnych
UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH
- Projekt badawczy „Characterization and impact of polymers in sugar processing” finansowany przez European Society for Sugar Technology (ESST), realizowany w latach 2015 – 2017
- Promotorski projekt badawczy nr 3 P06T 014 23 „Kinetyka termicznej inaktywacji przetrwalników Bacillus stearothermophilus w obecności chlorku sodu i zmiennym pH” finansowany przez Komitet Badań Naukowych, realizowany w latach 2002-2005
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ
- Pełniący obowiązki Kierownika ds. technicznych w akredytowanym Specjalistycznym Laboratorium Analityki Cukrowniczej (2014)