Magdalena Molska

Magdalena Molska

dr inż.

Użytkownik zdalny - profil pobrano z BiNoŻ
Zobacz oryginalny profil
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
K52, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

ORCID ID: https://orcid.org/0009-0002-7890-7561

OBSZARY BADAWCZE

Analityka cukrownicza obejmująca kontrolę jakości surowca, półproduktów i produktu końcowego

Analiza chemiczna i mikrobiologiczna buraków cukrowych podczas ich składowania

Oznaczanie zawartości metali ciężkich w cukrze białym techniką atomowej spektrometrii absorpcyjnej GF-AAS

Własności przeciwdrobnoustrojowe substancji pochodzenia naturalnego

Termiczna inaktywacja przetrwalników bakteryjnych

UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH

  • Projekt badawczy „Characterization and impact of polymers in sugar processing” finansowany przez European Society for Sugar Technology (ESST), realizowany w latach 2015 – 2017
  • Promotorski projekt badawczy nr 3 P06T 014 23 „Kinetyka termicznej inaktywacji przetrwalników Bacillus stearothermophilus w obecności chlorku sodu i zmiennym pH” finansowany przez Komitet Badań Naukowych, realizowany w latach 2002-2005

FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ

  • Pełniący obowiązki Kierownika ds. technicznych w akredytowanym Specjalistycznym Laboratorium Analityki Cukrowniczej (2014)

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne