Główne bloki treści
Joanna Grzelczyk
dr inż.
Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
I54, Instytut Technologii i Analizy Żywności – Jednostka nadrzędna: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
O mnie
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-0802-7115
OBSZARY BADAWCZE
- Projektowanie żywności funkcjonalnej
- Opakowania do żywności (jadalne, biodegradowalne)
- Składniki żywności w prewencji chorób neurodegeneracyjnych, przeciwcukrzycowych i przeciwnowotworowych
- Nutraceutyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
- Nowoczesne techniki analityczne w analizie żywności
- Nowoczesne metody przetwarzania i utrwalania żywności
- Aktywność przeciwutleniająca i przeciwzapalna składników żywności
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ:
- Członek Rady Dyscypliny naukowej Technologia Żywności i Żywienia
- Opiekun praktyk Menedżer żywności i żywienia
Działalność naukowa
Działalność naukowa
Publikacje
Działalność naukowa
Patenty
Działalność naukowa
Projekty
Działalność naukowa
Inne
Działalność dydaktyczna
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Konsultacje